Pannbiff med oliver

Serverar: 4 portioner

Goda biffar med oliver och tomatsås.

Ingredienser

  • ca ½ kg nötfärs
  • 3 - 4 msk ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 10 gröna oliver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tomat
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka lök, tomat och oliver i matberedare, lite snabbt. Rör ihop alla ingredienserna och blanda väl. Forma till biffar och låt dem vila i kylen ca 1 timma. Lägg dem sedan i en smord ugnssäker form och grilla dem i ca 20-30 minuter, vänd dem efter kalva tiden. De ska ha fått lite färg. Servera med t ex pasta eller nudlar och tomatsås. Tomatsås: Blanda 1 hackad gul lök, 1 burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré, 1 msk basilika , 1 tsk oregano och en smulad grönsaksbuljongtärning. Bryn löken och blanda i tomater, buljongtärning och kryddorna och låt koka sakta ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben