Pannbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Goda pannbiffar med tacokryddor

Ingredienser

  • 300 g kalvfärs
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde eller god köttbuljong
  • ½ dl ströbröd
  • 1 msk sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Fräs löken mjuk i en stekpanna med liet smör. Blanda löken med ströbröd, slå över grädden eller buljongen och låt svälla några minuter. Blanda färs, ägg, sirap, lök, salt, och peppar med brödblandningen. Forma smeten till små platta biffar och stek dem i olja i en stekpanna på båda sidor tills de nästan är färdiga. Efterstek dem i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter. Servera med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör. Jag serverade biffarna till min böngryta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anitaisak 5 juni 2009

    Hallo, Var har du tacokryddan ? Receptet låter gott och jag vill prova. Anita

    Jr. 18 december 2017

    Du kan väl använda tacokryddan själv om du tycker det blir godare så, vem vet, skulle kanske prova själv

    Relaterade Artiklar

    Pannbiff med lök
    Pannbiff med lök är en klassisk svensk middagsrätterna. Här med smö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben