Gjorde igår jättegoda pannbiffar. Hade ett paket fetaost i kylskåpet som jag smulade ner i färsen - mums!!!
Till detta hemlagat potatismos, skivade, stekta champinjoner i grädde, rårivna morötter och tomater i klyftor.
Naturligtvis lingonsylt också!
Ingredienser
850 g blandfärs
1 pkt fetaost Apetina 150 g
5 dl vatten
3 msk kalvfond
1-2 gula lökar
CajP:s grillkrydda
Salt
2 msk ströbröd
1 ägg
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i köttfärsen utan lök och fetaost.
Hacka löken fint och stek den lätt i stekpannan utan att den får färg. Blanda ner i färsen. Till sist smula ner fetaosten.
- Gör rätt så stora biffar, stek inte mer än 3-4 åt gången.
Jag använder 2 stekpannor så går det snabbare att steka alla biffarna. Stek i ca 3 min på varje sida.
- Till detta hade vi hemlagat potatismos och färska champinjoner som jag skivade och stekte, varefter jag hällde i ca 3 dl grädde i stekpannan.
Rårivna morötter och tomater i klyftor var mums till!
Lingonsylt ej att förglömma.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Smaskens!! Detta får du gärna göra fler gånger!!
Det va ett RIKTIGT GOTT Recept! Det kommer göras fler gånger hos oss! TACKAR!!
Lyckades inte få biffarna att hålla ihop, vet inte om det är för mycket vätska, hällde ner smeten i en form och lagade den i ugnen och det blev gott.