Fingerpiroger med Fetaost

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Minnen från Turkiet - Goda till frukost, men även som tilltugg eller till en kopp te.

Ingredienser

  • Deg
  • ½ kg Vetemjöl
  • 3½ dl Vatten
  • 1 1/4 dl Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g Fetaost (Fontana, ICA)
  • 125 g Riven ost (ex cheddar)
  • 1 tsk Bakpulver
  • 3 Ägg
  • 1 Vispat ägg för pensling
  • Svartpeppar
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Tillagning Deg: Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tilsätt olivolja och blanda noga. Häll ner vatten, lite i taget och se till att blanda ordentligt. Låt degen vila i 20 minuter.
    2. Fyllning: Rör samman alla ingredienser. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk fyllning, lägg ihop och tryck till längs kanten. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrön över och ställ in i ugnen i 225 grader, i ca 20-25 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Turis 4 maj 2008

    Mycket goda piroger, men det måste vara något som är galet i receptet. Tillsätter man den mängd vatten som anges i receptet blir det smet istället för deg som är helt omöjlig att kavla ut.

    karima_dk 23 maj 2011

    Jag undrar om äggen i fyllningen ska vara hårdkokta eller råa? Jag brukar ha i hårdkokta och hackade ägg i mina piroger, undrar om du gör likadant. 3 ägg känns lite väl rinnigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben