Pannbiffar med löksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Något jag slänge ihop en dag av det som fanns hemma, och det blev gudagott!

Ingredienser

  • Pannbiffarna
  • 500-600 g köttfärs
  • 1-2 gula lökar
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • ½ -1 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Löksåsen
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • Instruktioner

    1. Börja med att ställa ugnen på 200 grader.
    2. Riv löken, och blanda ihop med köttfärs, mjölk och ägg. Häll i ströbröd för att få "fast" konsistens. Pressa i vitlöken, tilsätt kalvfond. Salta och peppra efter smak. Arbeta ihop "smeten" ordentligt och gör sedan till små biffar (eller köttbullar om du hellre vill det).
    3. Stek biffarna på medelvärme, ett par minuter på varje sida, så att de får fin färg. Sedan lägger du biffarna i en smord ugssäker form eller plåt och låter dem stekas i ugnen i ca 10 minuter!
    4. Löksåsen: Hacka löken och stek på medelvärme i kastrull elle stekpanna. När löken fått en fin gyllenbrun färg tillsätter du sockret och låter det karamellisera. Pudra över vetemjölet och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt det koka några minuter, sedan klart!
    5. Servera gärna med kokt eller stekt potatis, en grönsallad, och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben