Garam masala- och currykryddade pannbiffar

Serverar: 4 portioner

Servera pannbiffarna med sås, kokt potatis, grönsaker och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk garam masala eller italiensk salladskrydda
  • 1-2 krm curry
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • Smör
  • Sås
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk konc. äppeljuice
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½-1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med salt och övriga kryddor. Tillsätt ägg, potatismjöl och mjölk. Rör om till en jämn smet. Forma runda ca 2 cm tjocka biffar. Bryn dem i lite smör på båda sidor och efterstek under lock ca 5 minuter.
    2. Skölj och skär sellerin i tunna skivor. Häll matlagningsgrädden i en kastrull. Vispa i mjölet och tillsätt juice och buljongtärning. Koka upp under omrörning. Lägg ner sellerin i såsen och låt den koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Servera med potatis, bröd och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben