Garam masala- och currykryddade pannbiffar
Servera pannbiffarna med sås, kokt potatis, grönsaker och ett gott bröd.
Ingredienser
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 ½ tsk garam masala eller italiensk salladskrydda
1-2 krm curry
1 ägg
1 ½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
Smör
Sås
2 stjälkar stjälkselleri
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 tsk vetemjöl
2 msk konc. äppeljuice
½ köttbuljongtärning
½-1 tsk salt
½ krm svartpeppar
Instruktioner
- Blanda köttfärsen med salt och övriga kryddor.
Tillsätt ägg, potatismjöl och mjölk. Rör om till en jämn smet.
Forma runda ca 2 cm tjocka biffar. Bryn dem i lite smör på båda sidor och efterstek under lock ca 5 minuter.
- Skölj och skär sellerin i tunna skivor. Häll matlagningsgrädden i en kastrull. Vispa i mjölet och tillsätt juice och buljongtärning. Koka upp under omrörning. Lägg ner sellerin i såsen och låt den koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera med potatis, bröd och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)