Pannbiff med grönpepparsås

Serverar: 5 portioner

En god rätt!!

Ingredienser

  • Biffarna
  • 800 g blandfärs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 tsk salt
  • Pensla biffarna med
  • Ljus soja
  • Rapsolja
  • Såsen
  • 250 g champinjoner (skivade)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 3 msk majsstärkelse
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grönpeppar (krossad)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk pepparmix
  • 2 msk ljus soja
  • Instruktioner

    1. Biffarna: Blanda alla ingredienser. Forma färsen till tolv biffar. Lägg biffarna på en ugnsplåt och pensla dem med ljus soja och rapsolja. Tillaga i 200 graders varm ugn i ca 20 minuter.
    2. Såsen: Fräs lök och svamp i en gryta. Rör ner majsstärkelse. Späd med mjölk, grädde och krydda. Låt det koka ca 3 minuter. Häll såsen över biffarna.
    3. Servera med potatismos, kokta grönsaker och en sallad.

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    kevinsimone 23 december 2009

    Detta ser ut som en femma för mig, men tycker du man kan byta ut svampen mot något annat, min fru äter nämligen inte svamp. Har du något förslag???? Janne

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben