Filets mignons med vermouthsås och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt, festligt och gott

Ingredienser

  • 600 - 700 g fläsk- eller kalvfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • ca 1 msk smör till stekning
  • ½ dl torr vermouth
  • 3 - 4 dl creme fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 - 1 ½ dl skivade oliver
  • Tillbehör
  • Kokt pressad potatis, eller pasta eller ris
  • Instruktioner

    1. Sätt på potaisen, riset elller pastan. Putsa under tiden filéerna fria fån fett och hinnor. Skär dem i 2-3 cm tjocka skivor. 2. Hettta upp en ttaktörpanna eller liknande. Salta och peppra filéerna. Stek dem sedan hastigt i smöret 1-2 minuter på varje sida. 3. Lägg upp och fördela filéerna på heta tallrikar. Koka ur pannan med vinet och tillsätt creme fraiche. Amula ner buljongtärningen och ge det hela ett hastigt uppkok. 4. Smaka av såsen med en aning salt om så behövs samt klipp i kryddkrasseen. Slå såsen runt filéerna och strö oliverna över. Servera omedelbart med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 9 maj 2009

    Det här är Jättegott !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben