Jamie Olivers brunchbröd

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Ett sött och ett salt bröd, perfekt att ta med på picknickar eller till stranden på sommaren.

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 1 kg vetemjöl special
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk havssalt (strukna mått)
  • Mjöl till utbak
  • Salt bröd
  • 10 skivor parmaskinka
  • 8 stora ägg
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 dl nyriven parmesan
  • ½ dl färsk basilika
  • Soltorkade tomater i olja
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Sött bröd
  • 1 banan
  • 1½ dl Nutella
  • 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 180 grader. Koka äggen i 8 minuter och skala dem.
    2. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt och socker. Rör ner mjölet med en gaffel. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen väl. Dela degen i två delar.
    3. Salt bröd: Kavla ut ena deghalvan tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.
    4. Fördela ut parmaskinkan på degen, placera äggen ovanpå skinkan i en rad på längden av degen. Skiva mozzarellan och fördela över äggen, riv över parmesan och basilika. Strö över soltorkade tomater. Salta och peppra.
    5. Rulla ihop degen på längden, kläm ihop kanten och vrid ihop degen till en krans. Stryk olivolja över brödet. Grädda i mitten av ugnen 35 minuter.
    6. Sött bröd: Kavla ut degen så den är ca. 1 minut tjock. Bred ut Nutella över degen, lägg på skivad banan och strö över hasselnötterna.
    7. Rulla ihop degen, kläm åt kanterna och forma degen som en snäcka. Grädda mitt i ugnen ca. 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lisaholmblad 13 februari 2011

    När jag och pojkvännen slängde ihop den en gång, blev gudomligt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben