Potatisplättar fyllda med Allerum Präst, sockerstekt lök och ansjovis
Serverar: 4 portioner
Små smakrika plättar med ansjovis, som passar utmärkt på buffébordet...servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.
Ingredienser
600 g fast Asterixpotatis
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
2 msk smör
100 g Allerum präst, riven
1 stor gul lök
1 msk strösocker
1 msk smör
2 dl crème fraiche
1 burk,125 g, ansjovisfiléer
Dill
Instruktioner
Skala och riv potatisen och krama ur den. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemperatur i smör 2-3 min på ena sidan, fördela sedan ost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten emellan.
Stek vidare någon minut så att osten ”limmar” ihop lite.
Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker, ca 2 min.
Vispa Crème Fraichen hård och forma till ägg.
Servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.