Potatisplättar fyllda med Allerum Präst, sockerstekt lök och ansjovis

Serverar: 4 portioner

Små smakrika plättar med ansjovis, som passar utmärkt på buffébordet...servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.

Ingredienser

  • 600 g fast Asterixpotatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 100 g Allerum präst, riven
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk,125 g, ansjovisfiléer
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen och krama ur den. Smaksätt med salt och vitpeppar.
    2. Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemperatur i smör 2-3 min på ena sidan, fördela sedan ost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten emellan.
    3. Stek vidare någon minut så att osten ”limmar” ihop lite.
    4. Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker, ca 2 min.
    5. Vispa Crème Fraichen hård och forma till ägg.
    6. Servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben