Kycklingroulader fyllda med lök, persilja och bacon

Smaskiga kycklingrullader som du fyller med något gott.

Ingredienser

  • Roulader
  • 16 skivor tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 1 skivad gul lök
  • 4 baconskivor, grovskurna
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 4 morötter, skalade, skurna i stora bitar
  • 5 dl färdigblandad kycklingfond enl instruktioner på flaskan
  • 8 grillspett
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismos smaksatt med parmesan
  • 500 g skalad King-Edvard potatis
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesan
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Roulader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat.
    2. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar.
    3. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Använd två grillspett till varje portion av fyra roulader.
    4. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häll på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
    5. Samtidigt lägg i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
    6. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
    7. Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben