Mina gräddstuvade varma kantarellmackor med bacon och lök!
Det är svår att få till mängden, testa dig fram vi har alla olika smak..
Lika så blir det ju till hur många personer receptet baseras på, vill du ha det som förrätt är receptet till 5 personer, som frukost eller kvällsmacka så är det till 2-3 beroende på hur mycket man käkar...
Mängden kantareller beror dels på hur mycket du har eller hur lyxiga du vill ha mackorna!
Mackorna kan serveras till en lyxigare sen, frukost, som mellanmål eller kvällsmysmacka....eller varför inte som en god förrätt!
Ingredienser
5 skivor formfranska
3-5 dl kantareller
1 pkt bacon (140 g)
1 gul eller röd lök
1 knippe persilja (valfri mängd)
½-1 dl grädde
Rejäla tag på svartpeppar kvarnen
Knappt 1/4 tsk curry
Knappt 1/4 tsk kajennpeppar
3½-5 dl ost (så att det täcker mackorna)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan.
- När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet. Häll av bacon och lökfräset + fettet i en liten skål.
- Skölj ur stekpannan och stek kantarellerna i torrpanna tills de "svettats" ur vätskan, när de är helt torra så häll tillbaka bacon och lökblandningen i pannan och blanda med kantarellerna. Slå över grädden, kryddorna och persiljan och låt grädden koka ner tills det återstår en krämig stuvning.
- Lägg ut 5 formfranska på en bakplåtsbeklädd ugnsplåt.
- Fördela kantarellstuvningen över brödet och täck sen över med ost. Grädda tills osten börjar få fin färg.
- Ät och njut till en iskall öl eller ett stort glas mjölk.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Nu har jag ändrat mått angivlesen på kryddorna och osten! :)
Lägger in en bild till som jag tog i dag, vi hade mys frulle så här på sista semmesterdagen... :D
En riktigt god lunch blev det idag men kantareller som jag plockade igår. :-)