Finska pinnar med mandelmassa

Speciellt recept på finska pinnar, som är fyllda med mandelmassa. Receptet fick jag av mormor för flera år sedan. Första gången bakade vi dem tillsammans, så tankarna går till henne de gånger jag bakar de här kakorna.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 hg margarin
  • 6 msk strösocker
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 hg mandelmassa
  • 1 msk strösocker
  • 1 äggvita
  • Ev mald hackad och skalad mandel
  • Äggula till pensling
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Gör degen av margarin, socker och vetemjöl. Gör fyllningen av mandelmassa, socker och äggvita. Om du vill ha extra fin mer smakrik fyllning tillsätt lite mald hackad och skållad mandel. Degen kavlas ut till 25X5 cm stora bitar. Lägg en sträng av fyllning längs med mitt på de kavlade bitarna. Rulla ihop bitarna. Skär till "pinnar", som du lägger på plåt med bakplåtspapper. Platta till "pinnarna" lite och pensla med gulan som blev över samt strö över pärlsocker. Grädda i 175 grader tills de fått lagom färg.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (5)

    stallperso 11 december 2009

    Kallas oxå milanopinne

    olretass 13 januari 2013

    gillar inte margarin i kakor,kan jag ta istället smör?tack på förhand

    LEDIVO 14 januari 2013

    Funkar utmärkt med smör. Har själv gått över till det när jag bakar. //KAROLO

    bambotcha 21 september 2014

    receptet kan ju inte stämma, 3hg smör och 7-8 dl mjöl? skall det vara 300g smör kanske (30 hg)

    LEDIVO 21 september 2014

    Hej Bambotcha! 3 hg är 300 g

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben