Rabarberkaka med mandelmassa i långpanna

Serverar: 16 portioner

Tid: 30 minuter

Jättesmarrigt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g smör/margarin, smält
  • 2 rabarberstjälkar, ca 40 cm långa
  • 1-2 dl mandelspån
  • Riven mandelmassa överst i egen önskad mängd
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin. Häll i mjöl vaniljsocker och bakpulver, och sist smöret/margarinet i smeten. Rör ihop. Häll i en långpanna. Det ser ut som ett tunt lager men det blir bra. Lägg på rabarber som täcker långpannan. Lägg på mandelspån och strö sist över riven mandelmassa efter önskemål. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min i 175 grader.
    2. Servera med vaniljvisp eller grädde till. Mumsigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lila-76 8 juni 2009

    Jättegod, lätt och snabbgjord rabarberkaka. Mer rabarber på blir det nästa gång. Tack för receptet!

    Vidia 16 april 2010

    Ett bra recept som även blir supersmarrigt med hallon istället för rabarber!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben