Wienerbröd i långpanna

Ett annat sätt att baka fuskwienerbröd på.

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 150 g margarin/smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 lättvispade ägg
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • 8 msk vanilj/marsanpulver för kallrörd vaniljkräm
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning 2
  • 150 g margarin/smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumman, rör om. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa i 15 minuter.
    3. Blanda de två olika fyllningarna.
    4. Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i långpannan. Bred över fyllning 1.
    5. Kavla ut den andra degbiten till en rektangel, bred på fyllning 2, rulla ihop som en rulltårta, skär i ca 20 bitar (eller några fler, beror på hur stor långpanna du har) och ställ dem med snittytan ner på den första kakan som ligger i långpannan. Låt jäsa i 60 minuter, övertäckt.
    6. Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker.
    7. Grädda på nedersta falsen i 15-20 minuter. Ät och njut

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    marinkovic 12 mars 2008

    UNDERBARA ! Vilken succé det blev här hemma.Men jag hade skrivit att bullarna skulle läggas på kant,har du skrivit det tidigare?.De föll kull,men vad gör det,smaken var så underbar,detta ska ersätta mina "g:a" bullar.

    Elizabeta 17 mars 2011

    Jättegod kaka:) Tack för receptet

    zonale 25 augusti 2011

    Som vanligt när jag testar dina recept så är det full pott. Enkla och mycket goda bullar.

    Ann1Ksen 18 januari 2014

    Hur gör man "ringlat frlorsocker" vatten och florsocker eller ??? Kan man frysa dom? Isåfall - kan man ha på ringlat florsocker innan man fryser dom?

    Ann1Ksen 18 januari 2014

    Bullarna blev tyvärr ganska kompakta när jag gjorde dom. Så dom blev ingen hit bland provsmakarna. Men det var väldigt annorlunda och roligt att baka dom. Jag strödde pärlsocker på och nu ligger dom i frysen :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben