Serverar: 24 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Gott bröd med rivna morötter och solrosfrön, jag brukar variera mjölsorterna efter vad som finns i skafferiet när baklusten faller på.
Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpanna och skär i 24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet i långpannan i 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.
Hej Detta receptet låter jätte gott och nyttigt. Ska prova baka det i morgon.
Hej hej! Tänkte baka detta bröd idag, låter underbart! Men, kan man baka ut degen i två brödformar? Och ur lång tid tror du man ska baka av det då? Mvh Johanna
Detta bröd måste jag baka imorgon så jag kan bjuda på det på söndag. Ska ha 18-års fest för min son så det passar bra med ett stort bröd.
Underbart gott bröd som blivit en av familjens favoriter!! TACK!! :)
gott!
Jättegott! Jag önskar dock att jag hade tagit några teskedar salt i!
Oj så gott brödet blev. Det ska bakas flera gånger.
Jättegott bröd. Snabbt och enkelt att baka.
Enkelt och gott!
Såå gott! Såå enkelt! :)
Ska det inte vara salt i?
Visst kan man tillsätta 1/2 - 1 tsk salt om man vill, men jag tycker det funkar utan också, som allt annat inom mat/bak en smaksak :) Hälsn.Anna
Enkelt och mycket gott.Full pott från oss