Morot- och solrosbröd i långpanna

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott bröd med rivna morötter och solrosfrön, jag brukar variera mjölsorterna efter vad som finns i skafferiet när baklusten faller på.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, 37grader
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 stor finriven morot
  • 6 dl lantbrödsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpanna och skär i 24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet i långpannan i 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (13)

    miastumpan 28 februari 2009

    Hej Detta receptet låter jätte gott och nyttigt. Ska prova baka det i morgon.

    JohannaRydh 31 mars 2009

    Hej hej! Tänkte baka detta bröd idag, låter underbart! Men, kan man baka ut degen i två brödformar? Och ur lång tid tror du man ska baka av det då? Mvh Johanna

    dyren 7 augusti 2009

    Detta bröd måste jag baka imorgon så jag kan bjuda på det på söndag. Ska ha 18-års fest för min son så det passar bra med ett stort bröd.

    JohannaRydh 17 september 2010

    Underbart gott bröd som blivit en av familjens favoriter!! TACK!! :)

    leolina 18 maj 2011

    gott!

    sannawes 23 augusti 2011

    Jättegott! Jag önskar dock att jag hade tagit några teskedar salt i!

    rimbostina 2 oktober 2011

    Oj så gott brödet blev. Det ska bakas flera gånger.

    gerdann 17 mars 2012

    Jättegott bröd. Snabbt och enkelt att baka.

    Catte77 6 oktober 2013

    Enkelt och gott!

    sanlin 3 april 2014

    Såå gott! Såå enkelt! :)

    mmarabou 7 december 2014

    Ska det inte vara salt i?

    Forsen 7 december 2014

    Visst kan man tillsätta 1/2 - 1 tsk salt om man vill, men jag tycker det funkar utan också, som allt annat inom mat/bak en smaksak :) Hälsn.Anna

    1951 16 december 2014

    Enkelt och mycket gott.Full pott från oss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben