Solrosbröd

Serverar: 20 portioner

Lätta och luftiga små bröd med tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker, gärna råsocker
  • ½ dl olja, gärna svensk rapsolja
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader. Använd en assistent om du har. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, spara lite av oljan till pensling. Arbeta länge, 6 min i assistent och helst ännu längre för hand om du orkar. Jäs 30 min och baka sedan ut 20 avlånga bröd.
    2. Jäs ytterligare 30 min och pensla bröden med olja och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben