Emmas solrosbröd

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Superenkelt och gott bröd som bakas i en rund form ca 1½ liter. Ingen jäsning behövs utan bakpulvret sköter jobbet. Passar utmärkt till vardagssoppan!

Ingredienser

  • 5 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 dl vatten
  • ½ dl Arla smör-&rapsolja
  • 250 g Kesella Lätt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader nedre delen.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan i vatten, smör-&rapsolja och kesella.
    3. Smörj en rund bakform och klicka i degen. Strö gärna över lite solroskärnor.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca1 timme. Stjälp upp brödet och låt det kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben