Spanska solrosbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett gott bröd som mättar.

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung (akacia)
  • 3 msk solrosolja
  • 2 hg rågmjöl
  • Ca 6 hg vetemjöl (special)
  • 2 dl solroskärnor
  • Instruktioner

    Mät upp mjölet, men spara ca 1 dl till utbakning, och lägg i en degbunke. Blanda i salt och solroskärnor. Ljumma vattnet och slå i olja och honung. Arbeta degen i maskin 5 min eller för hand 10 min. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 30 min. Dela degen i två delar. Platta ut till rektangulära kakor som rullas ihop och läggs i smorda formar. Pensla med lite olja och lägg på ett par matskedar solrosfrö som försiktigt klappas fast. Jäs ytterligare 30 min. Grädda 200 grader i 35 minuter. Vält ut bröden och låt svalna under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben