Proteinrikt solrosbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Ett gott bröd bakat med kvarg som ger extra protein åt brödet. Receptet ger två bröd och jäses endast en gång.

Ingredienser

  • 50 g smält smör eller margarin
  • 500 g kvarg
  • 2½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl solroskärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 4-5 dl grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen. Tillsätt resten av degvätskan, saltet, sockret, äggen, solroskärnor och mjölet. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter.
    2. Dela degen i två delar och forma till 2 bröd. Lägg ner bröden i smord form och låt de jäsa under duk i ca 45 minuter.
    3. Värm upp ugnen till 250 grader. Sätt in brödet och sänk till 200 grader. Baka brödet i ca 45-50 minuter tills det fått fin färg och är klart.
    4. Låt brödet svalna på galler. Vill man inte ha så hård yta så penslar man ytan med lite vatten o låter det sen ligga under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben