Magra, proteinrika och goda fiskburgare ca 20 stycken a' 75 gram

Fiskburgare med god smak, saftiga och magra. Receptet är gjort för 10 lunchlådor. Serveras med kokt potatis eller ris och grönsaker och du har en nyttig och god lunch. Det tar en stund att göra dessa, så lika bra att göra många på en gång. Jag köpte all fisk frusen och lät tina upp lagom under ett dygn i kylen. Bara bra om inte helt tinad, då det blir lättare att hacka upp. Mixer är bra att använda om du har. Men mixa inte all fisk! Godare med lite småbitar i.

Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 400 g lax
  • 800 g torskfilé
  • 3 ägg
  • 1 röd lök
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 g hackad dill
  • 2,5 tsk sambal olek
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 msk majsolja
  • Instruktioner

    Hacka rödlöken, räkorna och hälften av laxen. Även dillen skall hackas om du inte köpt färdighackad fryst dill som jag gjorde. Dela torsken och den övriga delen av laxen i mindre bitar och mixa ihop med sambal olek, citronsaft. Knäck tre ägg och blanda ut med kryddor och Maizenamjöl . Lägg i den finhackade fisken och blanda väl. Blanda sedan i den mixade fiskröran. Sätt ugnen på 175 grader. Klicka ut fiskfärsen i lätt oljad stekpanna, gärna teflon-panna om du har. Platta till klickarna väl i pannan. Stek lätt på båda sidorna. Lägg sedan ut burgarna på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i ugnen 13 minuter. Räkna med att två plåtar går åt för att rymma alla biffar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben