Solrosbröd

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett väldigt lättbakat bröd i annorlunda form. Servera med en god ost/marmelad och smör.

Ingredienser

  • 7 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • ½ dl Arla® smör-&rapsolja
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
  • 1 dl solroskärnor till formen
  • Instruktioner

    Gör så här Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, smör-&rapsolja och kvarg. Smörj en rund bakform, ca 1 ½ liter och ströa med solroskärnor. Klicka i degen. Strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt det kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben