Lättbakat solrosbröd

Serverar: 15 portioner

Superlätt och snabbt! Bara att hälla ut på plåten och grädda. Perfekt för dig som drar dig för att baka...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 tsk salt
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
  • 13–14 dl ljust lantbrödsmjöl
  • 1 lätt uppvispad äggvita
  • 1 dl rostade och saltade solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig.
    2. Tillsätt salt, Kesella kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den smidig. Jäs ca 1 timme under bakduk.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite med mjölad hand. Pensla med äggvita och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 15 min.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna på galler. Bryt eller skär det

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    irko 11 augusti 2008

    Hallå där! Jag gillade det verkligen! Mycket gott!!!!

    essim 3 augusti 2009

    Lättbakat och mycket gott. Jag lade solroskärnorna i brödet och hade sesamfrön uppepå, jättegott. /Annica

    ingbrittj 14 december 2009

    Tack för receptet. Brödet var lätt att baka och blev väldigt omtyckt av familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben