En kaka som bara måste provas!! Den är beroendeframkallande:-)
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 dl kokande vatten
Rivet skal från en stor apelsin
Kräm
100 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Instruktioner
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diametern.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanelen. Tillsätt blandningen i äggsmeten. Rör ner det rivna apelsinskalet i det kokande vatten och rör ner i kaksmeten. Blanda ihop hela smeten och grädda i 35-40 minuter i 175 grader.
Krämen:
Koka mjölk och smör livligt i 2 min. Tillsätt vaniljsockret.
Dela den lite avsvalnade kakan på mitten, fördela fyllningen över de båda halvorna, lägg ihop och låt svalna. Sikta till sist över florsocker och njut!