Lättbakad supergod kanel- och apelsinkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

En kaka som bara måste provas!! Den är beroendeframkallande:-)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl kokande vatten
  • Rivet skal från en stor apelsin
  • Kräm
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diametern. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanelen. Tillsätt blandningen i äggsmeten. Rör ner det rivna apelsinskalet i det kokande vatten och rör ner i kaksmeten. Blanda ihop hela smeten och grädda i 35-40 minuter i 175 grader.
    2. Krämen: Koka mjölk och smör livligt i 2 min. Tillsätt vaniljsockret.
    3. Dela den lite avsvalnade kakan på mitten, fördela fyllningen över de båda halvorna, lägg ihop och låt svalna. Sikta till sist över florsocker och njut!

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben