Fin apelsinkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

God och hållbar kaka. Den är ett "måste" varje jul. Däremellan också....Kombinationen av apelsin och vanilj är jättegod!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • Rivet skal av en apelsin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl kaffegrädde
  • Ca 1dl pressad apelsinsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör väl mellan varje. Rör ner apelsinskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädden.
    3. Grädda på nedersta falsen ca 50-60 minuter. Hetta upp apelsinsaften och vaniljsockret och slå det över den varma kakan. Låt kakan kallna i formen innan den slås ur formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lolitta 10 juli 2008

    Det blev nog fel. Det var väl apelsinsaften som skulle värmas

    gersgarden 29 oktober 2008

    Jättegod kaka med mkt apelsinsmak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben