God och hållbar kaka. Den är ett "måste" varje jul. Däremellan också....Kombinationen av apelsin och vanilj är jättegod!
Ingredienser
200 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
3 ägg
Rivet skal av en apelsin
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
Ca 1dl pressad apelsinsaft
1 tsk vaniljsocker
Ev florsocker till garnering
Instruktioner
Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör väl mellan varje. Rör ner apelsinskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädden.
Grädda på nedersta falsen ca 50-60 minuter.
Hetta upp apelsinsaften och vaniljsockret och slå det över den varma kakan. Låt kakan kallna i formen innan den slås ur formen.
Det blev nog fel. Det var väl apelsinsaften som skulle värmas
Jättegod kaka med mkt apelsinsmak