Klaras Apelsinkaka

Serverar: 1 portioner

Hög och pampig är den chokladglaserade apelsinkakan - en riktig kafékaka. Rivet apelsinskal och hackad blockchoklad ger kakan den kraftiga smaken. Gott med vispgrädde!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • 100 g mörk blockchoklad, hackad
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 125 g mörk blockchoklad
  • ½ förpackning à 50 g syltade, hackade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner apelsinskalet. Blanda blockchoklad med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.
    3. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. Häll smeten i en välsmord och bröad slät form, 2 liter. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka.
    4. Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ta kakan ur formen och glasera med den smälta chokladen.
    5. Strö över apelsinskalet. Låt kallna och stelna.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben