Apelsinkaka med chokladgarnering

Serverar: 10 portioner

Mumsig sockerkaka med apelsinsmak och chokladgarnering

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 1 apelsin (spara saften)
  • ½ krm salt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Saft från ½ apelsin
  • 1-2 msk florsocker
  • Garnering
  • 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt fint rivet apelsinskal. Rör ner salt och ett ägg i taget. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda på nedre falsen i ugnen, 175 grader ca 45 minuter.
    2. Blanda apelsinsaft och florsocker. Ta ut kakan, låt stå några minuter innan den stjälps upp. Nagga kakan med en provsticka och häll apelsinsaften över. Vid servering ringlas smält mörk choklad över.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben