Apelsinkaka med chokladtäcke

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket saftig och god!

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad, ca
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175–200 grader.
    2. Tvätta apelsinen noga. Riv skalet och pressa ur saften.
    3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Häll i mjölet blandat med bakpulvret växelvis med apelsinskal och saft.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form eller stekpanna, 22-24 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
    5. När kakan är färdig ska den garneras med choklad. Bryt chokladen i bitar och lägg dem direkt på kakan. Sätt in den i ugnen några minuter tills chokladen har smält. Bred sedan ut den över kakan. Ställ kallt.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben