Gammaldags apelsinkaka

Mjuk sockerkaka med apelsinsmak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 125 g smält smör
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda med pressad apelsin. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal. Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt mjöl- och smörblandningen växelvis. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i ugnen i 40 minuter, 175 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    Buspippi 23 oktober 2010

    Mycket god kaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben