Gammaldags mazarinkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Kakan är hållbar i minst 14 dagar och blir bara saftigare för varje dag.

Ingredienser

  • 25 sötmandlar
  • 6 bittermandlar
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 125 g smält, avsvalnat smör
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln.Vispa ägg och socker. Rör ned mandeln i smeten,tillsammans med mjölken.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockret och tillsätt det lite i taget under omrörning.
    3. Blanda sist i det smälta, avsvalnade smöret.
    4. Häll smeten i en smord, bröad form och grädda kakan i 200 graders ungsvärme ca 35-40 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mafia 24 maj 2011

    ALLT var slut i fysen idag, så jag bakade din gammaldags mazarinkaka. Jättegod! Det tyckte även min gubbe. Han smög sig ut i köket och tog sig ytterligare en bit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben