Mazarinkaka med persika

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Ljuvligt god!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning
  • 2-3 persikor
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och socker och finfördela smöret där i och tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
    2. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant. Nagga och förgrädda i 10 minuter, 200 grader.
    3. Dela persikorna och skär i klyftor. Lägg i formen. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
    4. Riv mandelmassan och rör i. Arbeta in äggen ett i taget och till sist mjölet. Bred över persikorna och grädda i 40 minuter,175 grader. Låt svalna. Rör ihop glasyren och ringla över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben