Persika i sabayonsås

Serverar: 4 portioner

Receptet är för färska persikor men jag gör det på konserverade och slipper hela hanteringen av kokning och dra av skalet.

Ingredienser

  • 4 färska persikor
  • 2-3 tsk pressad citronsaft
  • Sabayonsås
  • 10 cl vitt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 40 g strösocker
  • 3 st äggulor
  • 4 rågade msk vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Lägg de moga persikorna i kokande vatten några minuter. Kyl sedan dem i kallt vatten tills det går att dra av skalen.
    2. Koka dem sen i en svag sockerlag med lite saft från en citron. Gör stickprov precis som med potatis, och när det går lätt igenom är de färdiga. Ta dem ur pannan och låt svalna.
    3. Såsen: Allt utom vispgrädden, blandas och kokas upp under kraftig vispning. Använd en rostfri eller kopparkastrull. När det kokat upp så ta kastrullen från plattan och vispa på tills det blivit kallt. Rör försiktigt i den vispade grädden.
    4. Lägg 2 persikohalvor i portionsglas och slå lite kall sås över. Låt stå i kylskåp någon timme. Dekorera gärna med mandelflarn men viktigare är att servera det väl kylt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben