Persikor med havretäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Serveras varm med glass till

Ingredienser

  • 8 konserverade persikohalvor
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 hg margarin
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Knåda ihop gryn, socker, mjöl och margarin och lägg det som ett täcke över frukten. Det kan kavlas mellan smörpapper. Grädda i ugn på 225 grader tills det blivit snyggt brunt. Serveras varm med en ljuvlig vaniljglass till.
    2. Är vi 6 personer så tar jag 12 persikor men behöver inte öka på degen för det. Har haft som mest 16 persikor till samma mängd deg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben