Blåbärskaka med nöt- och havretäcke

Blåbärskaka med nöt- och havretäcke.

Ingredienser

  • 3-4 dl blåbär
  • 1 dl hackad mandel/ valnötter
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 1 ½ dl nakenhavregryn
  • 75g rumsvarmt smör
  • 3 msk råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kanel
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Mixa nötter och havregryn i en mixer. Tillsätt rumsvarmt smör skuret i mindre bitar, råsocker och vaniljsocker. Mixa lite till och tillsätt ägget på slutet. Smörj en form med rapsolja och fördela blåbären i formen. Bred nöt och havretäcket försiktigt över till ett täckande och jämt lager och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Servera

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 1 april 2008

    Hej! Jag undrar vad nakenhavregryn är? Eller skulle det funka med vanliga till denna kakan?/Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben