Blåbärskaka

Serverar: 8 portioner

Jättegod.

Ingredienser

  • Degen
  • 50 g smör /margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3/4 msk citronsaft
  • Fyllning
  • 2½ dl blåbär (färska godast) gärna mer
  • ½ dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 0,5 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft.
    2. Bre ut smeten i en pajform. Häll i blåbären och strö socker över. Vispa vispgrädde och tillsätt ägget, och häll över blåbären. Strö över den hackade mandeln.
    3. Grädda i 175 grader 30-35 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (2)

    ismo10 8 augusti 2008

    Detta recept var ingenting för vår familj iallafall

    hudbest 21 augusti 2008

    Denna kaka har jag sökt receptet på länge. Fanns i Hemmets Köksalmanacka på 70-80-talet och var en favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben