Denna kaka går så fort att baka, använd vilken sylt du har hemma.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl blåbär
50 g smör
1½ dl havregryn
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Tryck eller kavla ut degen. Bred på sylt.
Smält matfettet. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner matfettet. Fördela blandningen över sylten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera kakan med mjukrörd glass.
Jättegod, Ingbrittan! Havreblandningen ovanpå gjorde susen. 5 starka poäng.