Blåbärskaka med havregryn

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

Denna kaka går så fort att baka, använd vilken sylt du har hemma.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl blåbär
  • 50 g smör
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
    3. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Tryck eller kavla ut degen. Bred på sylt.
    4. Smält matfettet. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner matfettet. Fördela blandningen över sylten.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera kakan med mjukrörd glass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (1)

    mafia 28 september 2011

    Jättegod, Ingbrittan! Havreblandningen ovanpå gjorde susen. 5 starka poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben