En festlig bärbaka med en sockerkaksbotten, ostkräm som fyllning och massor av blåbär på toppen. Blåbären kan bytas mot vinbär eller björnbär.
Blir 25-30 bitar.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl råsocker
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
Fyllning
400 g Philadelphia cream cheese
2 portionspåsar Marzan vaniljsås, för kokning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 liter rensade blåbär
Garnering
Ev blåbär eller andra färska bär
Florsocker
Jättegott! Gjorde den hos mamma o pappa och det uppskattades. Speciellt pappa gillar sötsaker på blåbär. Den kommer jag att göra flera gånger. Kram/ Katarina
Denna verkar ju goood! Måste göras till helgen. KramSEA
Vilken god kaka!!! Den såg ut och smakade som om den kom från finaste kondotoriet i stan! Tack för ett recept som kommer att bakas ofta!
Smaskig kaka!
Visst var den god men inte värt besväret tycker jag, sorry, men lite väl krånglig.
Går den att frysa??
Lättbakad och mycket god, kan verkligen rekommenderas!