Blåbärskaka med keso

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och lite smalare efterrätt.

Ingredienser

  • 5 dl färska eller djupfrysta osockrade blåbär, ca 275 g
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • Ca 250 g Keso
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Lägg blåbären i en ugnssäkert fat med kanter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner vetemjöl och Keso. Lägg blandningen över blåbären.
    3. Grädda mitt i ugnen tills kakan stelnat, ca 30-40 minuter.
    4. Servera kakan ljummen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 10 februari 2009

    måste bara pröva detta!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben