Morotsbröd med Keso cottage cheese

Serverar: 20 portioner

Med Keso cottage cheese i brödet blir det saftigare. En god röra till.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morot
  • 250 g Keso cottage cheese
  • 2 tsk salt
  • 1 msk Arla smör-och rapsolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör- och rapsolja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i två bitar och forma varje bit till två tjocka längder.
    3. Platta till dem lätt med handen och skär varje längd i 10 bitar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ahlzan 15 januari 2010

    Jag gillar de här starkt! Smidiga att göra. Jag skär dem bara i bitar och lägger dem med snittytan uppåt.

    bubbelfia 31 mars 2011

    För det första; jag bakar aldrig och jag kan inte baka. Men jag älskar morotsbröd... Halvvägs in i bakandet funderade jag vad jag höll på med och vad "det mesta av mjölet" och "en smidig lös deg" egentligen innebar. Lite kladdigt var det, men... det blev ett jättegott bröd som jag nog ska våga mig på att göra fler gånger! Dock tror jag att jag ska ha i mer morötter nästa gång! ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben