Dessertpannkaka med keso

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Det här receptet har jag komponerat själv efter minnen från mitt hemland Slovenien.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl mineralvatten
  • Smör och rapsolja till stekning
  • En sats Hemgjord keso från Matklubben.se eller
  • 500 g köpt keso
  • 1 ägg
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • Frukt (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Rör tillsammans ägg och mjöl. Tillsätt mjölk,vaniljsocker samt mineralvatten och vispa till slättsmet. Grädda åtta tunna pannkakor.
    2. Blanda alla ingredienser väl eller kör dem i matberedare till slättmassa. Lägg fyllningen på pannkakan och vik den först på mitten och sedan ytterligare en gång. Lägg pannkakorna i smord ugnsfast form. Bredd över turkisk yoghurt och gratinera i 225 grader cirka 20 minuter.
    3. Dekorera med valfri frukt. Desserten kan ätas varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 13 mars 2010

    Jättegott!! :-D Lite kladdigt att göra, men oh så gott! Tack för receptet! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben