Potatissallad med keso och gurka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet har jag använt i många år. Det kommer ursprungligen från Allt om Mat april 1973. På bilden serveras den med grillad benfri kotlettrad. Andra förslag är tunt skivad bayonneskinka, rökt fisk är också bra. Den passar nästan till allt även kokt wienerkorv.

Ingredienser

  • 8-10 kokta skalpotatisar ca 650-700 g
  • 2 dl färsk gurka i tärningar
  • Dressing
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl keso
  • 1 msk vatten
  • ½ msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Till garnering
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaksätt och rör om väl
    2. Skala den kokta kalla potatisen och skär den i tunna skivor. Blanda dem med gurktärningarna i en bunke. Häll över dressingen och rör om försiktigt, så att potatisen inte blir mosig.
    3. Häll upp salladen i en serveringsskål. Låt den stå kallt någon timme. Strö över purjo och kapris vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben