Vårfräsch potatissallad med gurka och dill

Serverar: 4 portioner

Salladen är lagom krämig, men den innehåller ingen majonnäs är därför kalorifattig. Krydda såsen kraftigt med senap, vinäger, salt och peppar eftersom potatisen behöver mycket krydda. Laga en ordentlig sats, för den kommer att gå åt!

Ingredienser

  • 8 fasta potatisar
  • Salt
  • 1 dl het grönsaksbuljong
  • 1 stor gurka
  • 1 rödlök
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 tsk medelstark senap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • Vitpeppar
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    1. Borsta av potatisen och koka den i saltat vatten, ca 20 min. Låt potatisen rinna av, spola den under kallt vatten och låt svalna lätt.
    2. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Lägg potatisskivorna i en skål och häll över den heta buljongen. Täck över skålen och låt det dra en stund.
    3. Skölj gurkan, skär av ändarna och skiva gurkan tunt, ev på ett grönsaksjärn. Blanda gurkskivorna med potatisen.
    4. Skala löken och hacka den fint. Blanda gräddfil, lök, senap, olja och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar och ev med mer senap.
    5. Ta av dillvipporna från kvistarna och hacka vipporna fint. Blanda ner den hackade dillen i gräddfilssåsen. Blanda såsen med potatis och gurka ochy låt salladen dra minst 1 tim i rumstemperatur.
    6. Servera till sommarens grillat, kött eller korv. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben