Grekiska plättar med keso och salsa

Serverar: 3-4 portioner

Vegetariska och otroligt goda! Dock så gäller det att ha tålamod för det tar ett tag att steka dem, men det är mödan värt!

Ingredienser

  • 3 stora squash
  • 2 ägg
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl hackas gräslök
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Salsan
  • 1 hackade paprika
  • 2 tärnad avocado
  • ½ dl strimlad gräslök
  • 5 msk citronsaft
  • 250 g keso
  • Instruktioner

    1. Grovriv squashen och lägg det sedan i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som det går. Vispa sönder äggen i en skål och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och klicka sedan ner en rågad matsked stekpannan och platta till. Stek på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida.
    2. Salsan: Mosa avacadon i en skål, tillsätt den hackade paprikan, gräslöken och saften från citronen. Rör om och servera till plättarna tillsammans med en klick keso.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben