Vegetariska plättar med salsa

Serverar: 3 portioner

En nyttig, vegetarisk och otroligt god variant av plättar

Ingredienser

  • Plättdeg
  • 1 riven squash
  • 1 tsk salt
  • 4 äggulor
  • 250 g kesella
  • 3 rivna morötter
  • 4 msk mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 hårt vispade äggvitor
  • salt
  • peppar
  • Salsan
  • 2 hackade paprikor
  • 1 tärnad avacado
  • 2 msk strimlad gräslök
  • rivet skal och safr från 1 lime
  • 1 msk citron
  • Instruktioner

    1. Blanda squash & salt och låt det rinna av i ett durkslag i 20 minuter. 2. Blanda under tiden salsan. Rör bara ihop alla ingredienser. 3. Rör sedan ihop äggula, kesella, morötterna, mjöl och bakpulver. Krydda och tillsätt squashen och äggvitan. 4. En msk smet vid stekning.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben