Luftig blåbärskaka med smetana

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

En underbart krämig och luftig blåbärskaka, som påminner om cheese cake! Bakad utan socker och mjöl.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 gram smör
  • ¾ dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • 2/3 msk stevia strö
  • ½ krm vaniljpulver
  • Blåbärsfyllning
  • 30 gram blåbär
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 50 gram smetana
  • 1 msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Bottnen Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
    2. Blåbärsfyllning Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa dessa i någon minut (jag använder en stavmixer). Fördela blåbärsfyllningen på bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna innan den äts eller skärs upp.
    3. http://bakasockerfritt.se/

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben