Lätt vitlökssmör som inte blir sådär mastigt och tungt. Riktigt gott att låta smälta över en stek så här nu på sommaren. Passar även utmärkt i bakpotatis eller att bre på mackor och göra vitlöksbröd. Väl värt att prova
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 msk grädde
1 tsk örter (jag tog pesto)
2 vitlöksklyftor
Rostad vitlök
Örtsalt
Vitpeppar
Hackad persilja
Instruktioner
Se till att smöret verkligen är rumsvarmt, då du ska vispa det. Lägg smöret och grädden i botten på en bunke och vispa med elvisp i ca 2-3 minuter. Rör ner örter, pressade vitlöksklyftor och smaka av med kryddor.
Rulla försiktigt ihop till en (inte alltför kompakt) rulle, använd dig av smörpapper, och låt ligga i kylskåp i tio minuter. Ta sedan ut, rulla i persilja och förvara i frys. Bara att skära en skiva när det passar!
Passar till all sorts kött, bakad potatis och allt därimellan!