Luftigt vitlökssmör

Serverar: 6-8 portioner

Lätt vitlökssmör som inte blir sådär mastigt och tungt. Riktigt gott att låta smälta över en stek så här nu på sommaren. Passar även utmärkt i bakpotatis eller att bre på mackor och göra vitlöksbröd. Väl värt att prova

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk örter (jag tog pesto)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Rostad vitlök
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Se till att smöret verkligen är rumsvarmt, då du ska vispa det. Lägg smöret och grädden i botten på en bunke och vispa med elvisp i ca 2-3 minuter. Rör ner örter, pressade vitlöksklyftor och smaka av med kryddor.
    2. Rulla försiktigt ihop till en (inte alltför kompakt) rulle, använd dig av smörpapper, och låt ligga i kylskåp i tio minuter. Ta sedan ut, rulla i persilja och förvara i frys. Bara att skära en skiva när det passar!
    3. Passar till all sorts kött, bakad potatis och allt därimellan!

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben