SJÖRÖVARFISK

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Välj en god sallad till.

Ingredienser

  • 400 g fryst fiskfilé, t ex torsk, hoki eller sej
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl Kelda Mild Citronsås
  • 1 dl Arla Köket riven ost, gratäng
  • Potatismos
  • 1 kg potatis, av mjölig sort
  • 2 dl varm mjölk
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 14 november 2007

    Denna rätt har jag provat tidigare och den är såååååå god!!

    evaldo 30 december 2007

    Hej jag har lagt upp en bild på ditt recept på Sjörövarfisk.

    marielotta 19 augusti 2008

    Hej, jättegod fiskgratäng, som det ändå känns som det saknas något. Den är så "snäll". Vet inte om det hjälpt att ha lite dill i. Kelda citronsås är mycket god. Kommer säkert att göra denna fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben