Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Välj en god sallad till.
Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Denna rätt har jag provat tidigare och den är såååååå god!!
Hej jag har lagt upp en bild på ditt recept på Sjörövarfisk.
Hej, jättegod fiskgratäng, som det ändå känns som det saknas något. Den är så "snäll". Vet inte om det hjälpt att ha lite dill i. Kelda citronsås är mycket god. Kommer säkert att göra denna fler gånger.