Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är min familjs paradförrätt. Var det ursprungligen kommer ifrån vet jag inte. Det var nån gång i början av 90-talet som vi åt den första gången. Det har blivit åtskilliga gånger sen dess, både på familjesammankomster och andra middagar.

Ingredienser

  • 2 mogna avokado
  • 125 g bacon
  • 40 g smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Blanda samman rumstempererat smör med vitlöksklyftorna.
    2. Klipp eller skär bacon i strimlor och knaperstek. Dela varje avokado i två delar och ta ur kärnorna. Fyll hålen med bacon, spara lite att sprinkla över vid servering.
    3. Bred vitlökssmör över baconet. Ställ in i ugnen, 250 grader ca 5-7 minuter.
    4. Servera genast, garnera med räkor och bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    a-lie 22 februari 2012

    Detta var verkligen gott!! En klar femma från oss.

    verkstaden 15 mars 2012

    Låter lite märkligt men är förbaskat gott. en klar femma till, Tack

    evaullabritt 23 oktober 2012

    Jättegott. Detta bjuder jag på nästagång vi har middagsgäster.

    eva23 2 mars 2014

    Så gott! Fast jag har modifierat receptet lite. Jag tar ur och tärnar avocadon och blandar med allt bacon och lägger tillbaka det i skalet, brer över vitlökssmöret och gratinerar. Sen på med räkor och servera. Är så gott....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben