Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor
Detta är min familjs paradförrätt. Var det ursprungligen kommer ifrån vet jag inte. Det var nån gång i början av 90-talet som vi åt den första gången. Det har blivit åtskilliga gånger sen dess, både på familjesammankomster och andra middagar.
Ingredienser
2 mogna avokado
125 g bacon
40 g smör
4 vitlöksklyftor
40 skalade räkor
Instruktioner
- Blanda samman rumstempererat smör med vitlöksklyftorna.
- Klipp eller skär bacon i strimlor och knaperstek.
Dela varje avokado i två delar och ta ur kärnorna.
Fyll hålen med bacon, spara lite att sprinkla över vid servering.
- Bred vitlökssmör över baconet.
Ställ in i ugnen, 250 grader ca 5-7 minuter.
- Servera genast, garnera med räkor och bacon.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Detta var verkligen gott!! En klar femma från oss.
Låter lite märkligt men är förbaskat gott. en klar femma till, Tack
Jättegott. Detta bjuder jag på nästagång vi har middagsgäster.
Så gott! Fast jag har modifierat receptet lite. Jag tar ur och tärnar avocadon och blandar med allt bacon och lägger tillbaka det i skalet, brer över vitlökssmöret och gratinerar. Sen på med räkor och servera. Är så gott....