Superlätt då fläskfilén och potatisen lagas samtidigt i ugnen. :) Köttet blir alltid mört och gott också.
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600 g
1 fp vitlökssmör
Ost (riven eller i skivor)
Matfett
Svartpeppar
Salt
10 medelstora potatisar
Ca 5 msk matolja
Kebabkrydda
Oregano
Paprikapulver
Ev pommesfriteskrydda och/eller vitlökspulver
Jag glömde nämna att vitlöksskyn som blir i fläskfiléformen öser du över köttet. Eller varför inte blanda ned den i en sås du serverar till, t.ex Bearnaisesås? Smaklig måltid! :)
Supergott!!!! KOmmer att göra detta fler gånger. / Kicki
Vad roligt att det smakade Kicki! :) Tack så mycket för din kommentar och röst. Jag redigerade just receptet också då jag såg att jag missat att skriva ugnsgrader.
Tack för ett fantastiskt gott recept! Så enkelt att göra. Kryddningen på potatisen var såå god! Fast jag doppade dem inte en och en, det verkade lite tidsödande, utan oljan med kryddorna la jag i en stor skål och sen ner med alla potatisklyftorna och rörde om. Det blir betyg 5.
Kul att du gillade receptet lisled. :) Tack så mycket för kommentaren! Jo, det är naturligtvis mindre tidsödande att blanda ned potatisklyftorna i en skål med oljan och kryddorna, jag skrev aldrig det i receptet men det har du rätt i. :) Roligt att du gillade kryddningen!
Hur mycket av varje krydda brukar ni använda.
Lagade Kottet enligt ditt recept och det smakade jatte gott. Men jag gjorde potatisen med rosmarin istallet.
Hade detta på nyårsmenyn igår. Smakade utmärkt! Tack för receptet!
Detta var väldigt gott. Tack! Kommer att göra flera gånger. Jag hade pepparsås till och det vart lite för mäktigt. Det behövs ingen sås, det var läckert ändå.
Låter jättegott!Tänkte göra den påsöndag. Vill bara veta hur mycket krydda du har i oljeblandningen.
Blir nog detta på nyårsafton.. :)