Persilje- och vitlökssmör med chilisting

Grillsäsongen är här och vad är godare än olika aromsmör till “grille” Jag bjussar på en av mina favoriter Jag brukar göra massor med aromsmör när persiljan är skördeklar i landet. Det är kanonbra att göra mycket och sen frysa, du tar fram vad du behöver till vart tillfälle...

Ingredienser

  • 600 g Bregott (1 stor ask, gärna den med havssalt)
  • 2-3 dl hackad persilja (1 rejält knippe)
  • 1 solo vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 tsk havssalt (så vida du inte använt dig av Bregott med havsalt)
  • Instruktioner

    Tag fram Bregott i god tid så att det är rumsvarmt och lägg det i en bunke. Hacka persiljan, finhacka vitlöken och chilin, blanda med smöret Lägg över smöret på en bit plastfolie och rulla ihop till en tight rulle, packa därefter in rullen i aluminiumfolie och lägg i frysen. Tag fram smöret och skär i lagom stora biter och använd som tillbehör till tex grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben